Optredens en awards

Big Band Utrecht treedt zondag 2 juli 2023 op in het Slottuintheater van Slot Zeist.

Om 18:30u starten we met een gevarieerde mix van ons repertoire.

Toegang gratis.

 

 

Big Band Utrecht (BBU) is in de vroege jaren ’80 opgericht en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een onderscheidende band in de Utrechtse jazz- en bigband-wereld. Van oude jazz tot hypermodern. Swing, funky en cool. Van latin tot pop. Overbekende standards en eigen composities.

Tot de meest avontuurlijke muzikale uithoeken behoren samenwerkingen met de Chinees-Nederlandse zangeres Laiying Wang, de Groningse troubadour Arnold Veeman en een op mechanische muziek geïnspireerd repertoire in samenwerking met Museum Speelklok. Big Band Utrecht draait zijn hand er niet voor om.

BBU bestaat uit gevorderde amateurs, conservatoriumstudenten en beroepsmuzikanten en staat al vele jaren onder leiding van dirigent Martien de Kam met wie de band recentelijk al meerdere prijzen op diverse festivals heeft gewonnen. Zo won BBU in november 2021 tijdens het Meerjazz-festival de eerste prijs in de eerste klasse. Uit het jurycommentaar: “De band klinkt super in balans”.
Eerdere prijzen won de band in Brielle op het Jumbo Big Band Festival en op het Seabottom Jazzfestival in Lelystad (beide in 2019). 

Big Band Utrecht speelt graag en veel. Meerdere malen was de band te horen in de openlucht tijdens het Utrecht Blaast muziekfestival op de Stadhuisbrug. Ook het jaarlijkse optreden in het openluchttheater bij Slot Zeist is een geliefd podium voor de band. De Jeu-de-boules bar aan het Paardenveld in Utrecht was tweemaal het decor voor een swingend Kerstoptreden. En met veel plezier verzorgde BBU het lustrumfeest van de Utrechtste Studenten Dansvereniging Udance met een optreden vol ballroom en latin. Meest recente optreden was tijdens het Seabottom festival op 17 september 2022.

Wil jij BBU horen op jouw podium of feest? Neem dan contact op.


De band repeteert wekelijks in De Utrechtse Muziekschool (DUMS) aan het Domplein 4 in Utrecht 
op maandagavond van 20.45 - 23.00 uur.